JÄSENILLE

SUOMEN OPTINEN TOIMIALA

 

YHTEISTYÖJÄSENET

 

MUUT ORGANISAATIOT


 

OPTOMETRIA -LEHTI

Vuoden kolmas Optometria-lehti on ilmestynyt.

Tutustu optikko Ann-Carolinen tarinaan.

Lue lisää Optometria -lehdestä

  

USEIN KÄYNTI OPTIKOLLA AUTTAA!

Usein käynti optikolla auttaa -tunnuslause on tuttu jo 1970-luvulta. Nyt tunnuslause tekee paluun uudistetussa muodossa. Merkin viesti on edelleen selkeä - saat näönhuollon asiantuntemuksen ja ohjauksen yhdestä paikasta, optikoltasi.

"Usein käynti optikolla auttaa" -tunnus liittyy jatkossa toivottavasti mahdollisimman monen Suomen Optisen Toimialan jäsenyrityksen ja -yhteisön viestintään. Sähköisessä mediassa tunnuksen klikkaus johtaa www.optikkoauttaa.fi-sivustolle, josta saa ajankohtaista tietoa näönhuollosta.

Merkkiä saavat käyttää vain Suomen Optisen Toimialan jäsenet. Jäsenet voivat ladata Usein käynti optikolla auttaa -materiaaleja täältä.

Näe & Näy -tapahtuma Messukeskuksessa 16.–18.10

Aivan uusi Näe & Näy -tapahtuma järjestetään perinteisten I love me -messujen yhteydessä Messukeskuksessa 16.–18.10.

Optinen ala on esillä omalla Näe & Näy -alueella Terveysmessujen puolella. Alueella ovat esillä silmälasi-, aurinkolasi- ja piilolinssimuodin uutuudet. Myös näöntutkimuksen, silmäkirurgian ja silmälääkäriaseman palvelut ovat messuilla mukana. Lisäksi osastolla optikot vastaavat kävijöiden silmälasikysymyksiin.

I love me -tapahtuma on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä kauneuden ja hyvinvoinnin tapahtumista – viime vuonna vierailijoita oli noin 43 500. Terveysmessujen lisäksi mukana ovat myös Kauneusmessut, Muotimessut, Koru & kello sekä Luonnollisesti-osasto.

Tervetuloa viettämään inspiroiva työpäivä!

Lue lisää täältä

Näyttelyhinnat ja -ehdot

Stand prices and event specific terms of participation

Optinen ala mediassa

Optisen alan merkonomiksi työn ohessa

Markkinointi-instituutti ja Suomen Optinen Toimiala tarjoavat yhdessä optisen alan merkonomikoulutusta, joka on myös suunniteltu yhteistyössä vastaamaan optisen alan tämänhetkistä tilannetta. Koulutuksessa perehdytään myyntiin, asiakaspalveluun ja yritystoimintaan nimenomaan optisen toimialan näkökulmasta.

Optisen alan merkonomi on liiketalouden perustutkinto, jonka tavoitteena on antaa kattava käsitys alan yrityksen liiketoiminnasta. Koulutus sopii hyvin optisen alan liikkeiden henkilöstölle, esimiehille, optikoille ja yrittäjille. Tutkinnon suorittaminen tapahtuu työssä oppimalla ja tutkinnossa voit painottaa työsi kannalta tärkeimpiä osa-alueita.

Seuraava kurssi alkaa syksyllä 2015 ja maksaa vain tutkintomaksun verran eli 58 euroa.
Voit hakea koulutukseen jo nyt!

Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautuminen tästä.

Koululaisten näkö – tutustu Rauman malliin 

Rauman mallissa kouluterveydenhoitaja lähettää oppilaan suoraan lääkärille lähettämisen sijaan ensin optikolle. Malli toimii ja säästää, lue tästä miten.

Rauman mallista voit lukea lisää Rauman malli Suomen malliksi -opinnäytetyöstä, jonka osana toteutettiin Näönseulonnan kehitystarpeet kouluterveydenhuollossa -kysely kymmenessä kaupungissa eri puolilla Suomea. 

Tutustu Koululaisen näköprojekti 2012 -raporttiin tästä.

Näköongelmat voivat huonontaa lapsen koulumenestystä tai jopa estää oppimista. Koululaisen näkö on hyvä tarkastuttaa kouluvuoden alkaessa ja kouluvuoden aikana ennen joulua. Ongelman kartoittamisessa voi olla apua Koululaisen Näköoireet -testistä: 

Lataa ja tulosta Koululaisen Näköoireet -testi tästä.

Lue lisää koululaisen näköasioista Näkötieto-osiosta. Täältä löytyy myös tilattava koululaisen lomake.

Lehdistötiedotteet

Silmälasikaupan kasvu jatkui alkuvuonna – näönhuollon palvelut kiinnostavat
12.05.2015 Lue lisää »

Optinen kauppa kävi vilkkaasti vuonna 2014 - Viime vuonna Suomessa myytiin yli miljoonat silmälasit
10.03.2015 Lue lisää »

Optisen alan myynti kasvaa tänä vuonna reilusti – ennaltaehkäisevä terveydenhuolto tarjoaa uusia mahdollisuuksia
12.11.2014 Lue lisää »

Optinen toimiala julkisti yhteiskunnalliset teesit

Vuoden 2014 aikana Suomen Optinen Toimiala
keskittyy entistä määrätietoisemmin parantamaan optikkoliiketoiminnan edellytyksiä yksityisten terveyspalvelujen ja erikoiskaupan osana. Vuosien ajan toiminnassa mukana olleet yksittäiset asiat on nyt
kiteytetty kokonaisuudeksi - alan viideksi yhteiskunnalliseksi teesiksi.

Tutustu teeseihin tarkemmin tästä – ne tulevat jatkossa toimimaan alan yhteiskuntavaikuttamisen punaisena lankana.